CLIËNTEN AAN HET WOORD 22018-12-10T13:50:08+00:00

CLIIËNTEN AAN HET WOORD

Fleur 18 jaar (bijstands uitkering) bewindvoering en mentorschap

Ik was 16 toen ik wegliep van huis ik ben jarenlang financieel ondersteunt door mijn oma. Dit jaar is zij overleden en sindsdien ben ik steeds meer in de problemen geraakt en ben ik in een soort van depressie terecht gekomen. Ik ben doorverwezen door mijn contactpersoon van de gemeente naar Tribuo. Samen met hun heb ik bewindvoering aangevraagd, Dat was niet makkelijk omdat ik gewend was veel geld uit te geven. Inmiddels ken ik mijn budget plan van buiten en weet bijvoorbeeld ik of ik wel of niet extra geld voor leuke dingen kan aanvragen deze maand. Soms probeer ik het toch en zijn ze streng maar wel eerlijk dat is niet leuk maar wel nodig voor mij. Inmiddels ben ik er ook achter dat ik handicap heb en ze zeggen dat ik risicovol gedrag vertoon. Ik denk dat het misschien wel verstandig is om ook mentorschap aan te vragen bij tribuo om mij bij te staan binnen heel die groep hulpverleners die op me af gaat komen. Zodat ik een vast aanspreekpunt heb en dat ik gezonde keuzes blijf maken zonder mezelf te verliezen.

Henk 34 jaar (alleenstaande ZZP-er) bewindvoering

In de bouw is veel veranderd sinds de crisis vroeger was alles keurig geregeld maar dat wilde mijn bouwbedrijf niet meer. Iedereen moest ZZp-er worden.

In eerste instantie leek het allemaal fantastisch ik kreeg een beter salaris maar wist niet wat de regels waren daar had ik me nooit in verdiept totdat de belasting kwam en toen zat ik ineens diep in de schulden. Via een vriend kwam ik in contact met Tribuo die hebben veel van mijn financiële administratie overgenomen en gezorgd dat voor alle schulden een regeling kwam. Ik heb er een paar jaar heel hard voor moeten werken maar ben er weer bovenop gekomen, mede dankzij hun.

Mia 84 jaar (weduwe, wonend in een verzorgingstehuis) bewindvoering en mentorschap

Mijn moeder Mia heeft haar hele leven voor ons gezorgd en helaas is ons pap te vroeg gestorven en stond zij er jaren alleen voor. Ze heeft de laatste jaren een prima leven gehad totdat we merkten dat ze langzaam steeds vergeetachtiger werd en de diagnose Alzheimer kreeg. Sindsdien gaat het hard achteruit met haar. Ik ben werkzaam in Amsterdam en mijn broer woont in Amerika wat betekende dat de zorg voor mijn moeder op mijn schouders ruste.

De druk werd voor mij zo groot dat ik ben gaan zoeken naar hulp en via maatschappelijk werk in contact ben gekomen met Tribuo. In een zeer prettig contact hebben we gezamenlijk besloten, in overleg met mijn moeder, om bewindvoering en mentorschap aan te vragen. En we zijn aan het nadenken over curatele nu. Voor mij een grote stap maar uiteindelijk heeft het me veel rust gegeven en weet ik dat haar financiën in vertrouwde handen zijn. We hebben veel aan de adviezen en ondersteuning over haar welzijn en gezondheid.

Jan en Trees (samengesteld gezin met 4 kinderen) bewindvoering

Wij zijn een groot gezin waar het altijd heel druk is en we eigenlijk nooit aan administratie toe kwamen ( ook omdat we vaak het allemaal te moeilijk vinden) vooral de belastingen. We dachten ook dat alles automatisch zou gaan, een vriend van ons had dat een keer ingesteld op de computer en wij hebben er nooit naar omgekeken. Tot op een dag een deurwaarder aan de deur kwam en beslag kwam leggen om onze spullen. We raakte helemaal in paniek en we hebben er nachten niet van geslapen omdat we niet wisten wat we moesten doen.

Via onze overburen zijn we in contact gekomen met Tribuo waar ik tijdens een eerst kennismaking heel hard heb zitten huilen en mijn man mij troostte maar zelf ook veel verdriet had. Onze bewindvoerder legde ons uit dat wij echt niet de enige waren die dit meemaakten en stelden ons vooral gerust.

Nu zijn we een half jaar verder, raken we niet meer in paniek van papieren en hebben overzicht in een systeem waarin we alles kunnen zien wat nodig is om op de hoogte te blijven. Snappen we iets niet gewoon eerst even bellen met Tribuo en vooral niets meer laten liggen. We moeten een aantal jaren knokken om schuldenvrij te worden en het zal heus niet makkelijk zijn. Maar het is nu al rustiger en we gaan voor een schuldenvrije toekomst waarbij bewindvoering een grote hulp is!

Hans (getrouwd en 3 kinderen) re integratie arbeid

Al vele jaren heb ik een bijstandsuitkering en ik had genoeg van dat thuis zitten. Maar ik heb geen diploma’s en ik heb ook veel te veel energie die ik dan op een verkeerde manier uit thuis. Tribuo gaf aan dat zij ook wel een wilden kijken voor een baan voor mij omdat ik daar al verschillende keren had gezegd dat ik dat wilde en desnoods voor mezelf wilde beginnen. Zij staan namelijk ook op de lijst bij de gemeente Eindhoven voor arbeidsintegratie bedrijven. Ze hebben me, nadat we een paar keer hebben gesproken met elkaar, voorgesteld bij een bedrijf in de bouw en inmiddels heb ik daar een arbeidsovereenkomst nadat ik 6 weken stage heb gelopen daar. Ik heb het er enorm naar mijn zin voor het werk maar ook het bedrijf past goed bij mij als persoon en dat vindt ik net zo belangrijk . Dat maakt werken nog een stuk fijner!

Sandra (getrouwd) re integratie arbeid

Ik heb meer dan 20 jaren bij een groot bedrijf gewerkt en uiteindelijk flinke burn-out klachten gekregen. Maar omdat ik al 55 + ben kwam ik vanuit de ziektewet in de WW terecht, omdat solliciteren niet goed genoeg lukte. Ik koos niet passende vacatures en zat te weinig op mijn kracht. Ik verloor het vertrouwen in mezelf en mijn kunnen, twijfelde aan alles. Ik heb via een vriendin kennis gemaakt met de re-integratie mogelijkheden van tribuo. Zijn begeleiden mij specifiek op mijn competenties (die getest zijn) en helpen bij opbouwen en behouden van arbeidsritme, sollicitaties en voorbereiden van gesprekken. Ik leer dingen over mezelf die ik nooit gedacht had in me te hebben! En krijg weer energie van de bijeenkomsten met hen. Ik weet weer wat ik wil en waar ik voor sta! Die baan gaat wel goed komen!

Daan (alleenstaande met co ouderschap voor zijn kind) re integratie arbeid

Via de gemeente kwam ik bij tribuo terecht. Ik kon namelijk geen bedrijf vinden waarbij ik een vast contract aangeboden kon krijgen. Dus telkens weer viel ik terug op de uitkering. Zij hebben me , omdat ze ook mijn arbeidsverleden kenden, voorgesteld aan een bedrijf die mij inmiddels een vast contract hebben aangeboden.

Abdel (alleenstaande) re integratie arbeid

Ik ben meer dan 5 jaar geleden meteen in de bijstand gekomen nadat ik ben gevlucht uit Soedan. Mijn Nederlandse taal is redelijk en ik heb wel diploma’s gehaald in Soedan maar die zijn hier in Nederland niet geldig.

Al verschillende keren heb ik bij tribuo aangegeven dat ik uit die uitkering wilde maar dat niemand op de naam Abdel zat te wachten en vanuit de gemeente zelf kwam helaas niet veel ondersteuning op mijn vraag want die dachten misschien wel dat ik toch nooit meer aan het werk kwam….te veel afstand van de arbeidsmarkt.

Toen ik dit echter zei tegen tribuo kwamen hun toch met het idee dit nog een keer goed duidelijk te maken bij mijn contactpersoon bij de gemeente en te vragen naar re-integratie bij tribuo. Zij hebben mij binnen 3 maanden tijd aan het werk geholpen bij Tijssens electrotechniek in Heeze. Zij hebben in nauwe samenwerking met tribuo mij de kans gegeven me te bewijzen. Ook zonder diploma’s kon ik beginnen daar en krijg de kans me te scholen en te ontwikkelen. Ik heb nu een tijdelijk contract. Het is zwaar werk maar ik voel me weer gewaardeerd zowel als mens en financieel.